Vojska: U Bujanovcu posao za 35 pešadinaca

BUJANOVAC, BEOGRAD, 16.jun 2017. (foto:mod) –  Ministarstvo odbrane i  Vojska Srbije, otvorili su  konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika, za koje će podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biti organizovano 30. juna, od 7.30 do 10 časova, u kasarnama VS.

Konkursom je predviđeno da se na službovanje u vojnoj pošti 4986 Bujanovac  primi 35 pešadinaca, a u vojnoj pošti 4996 Vranje 15 izvršilaca u oklopnoj jedinici.

Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, pri čemu su potencijalni kandidati svi državljani Republike Srbije koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanja ugovora do navršenih 40 godina života.

Od januara ove godine, 739 profesionalnih vojnika već je primljeno u radni odnos u Vojsku Srbije, zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo ministar odbrane Zoran Đorđević, uz podršku Vlade Republike Srbije, podsećaju iz resornog ministarstva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *