Zafirović: Ne vodite geopolitiku nego praznite kontejnere

BUJANOVAC, 20. juli 2017. – Poslednju sednicu SO Bujanovac uoči letnje pauze prošle nedelje, obeležio je zahtev odbornika Nenada Mitrovića da se raspravlja o novcu koji iz opštinskog budžeta dobija Nacionalni savet Albanaca (NSA) na čijem je čelu Jonuz Musliju, koji je i šef lokalnog parlamenta.

Ovaj zahtev je odbijen, ali je predsednik opštine Šaip Kamberi obećao da će svi korisnici budžeta, pa i NSA, morati da pravdaju potrošene pare.

To je bio povod da se Jonuzu Muslijuu obrati Nenad Zafirović iz odborničke grupe okupljene oko SNS:

– U domenu sopstvenog intelekta, svaki je čovek u pravu. Da to svoje pravo ne bi dokazivali motkama, ljudi su izmislili zakone.

Mada u osnovi svakog zakona treba da stoji dobro vaspitanje, to je ono što su nam dede i bake pričali držeći nas u krilu dok je napolju padao sneg, a u uglu sobe pucketala vatra.

To je ono što imamo u kostima, tako da ono što je pravo, a šta je krivo razlikuje iole normalan čovek. Međutim, osećaj za pravdu je nešto drugo, i to je ono što nas razlikuje.

Vi mislite da imate pravo da menjate naziv trga, mi mislimo da je to nepravedno. Vi projektujete granice misleći da imate pravo na to, mi mislimo da ste isuviše „mali“ da biste se bavili velikim temama.

Zadatak lokalne samouprave je da sređuje ulice, prazni kontejnere, kosi travnjake i ako može otvori neko radno mesto, a ovo što Vi pokušavate je geopolitika, i ostavite to nekome drugome.

Bujanovac nije ni samo srpsko ni samo albansko pitanje, Bujanovac je geopolitičko i geostrateško pitanje i tu moramo biti veoma pažljivi.

Jonuze kažete da Vas mrze Mitrović i predsednik Vučić, pa Vas pitam da li Vas mrzi i američka administracija, pošto Vas je stavila na listu nepoželjnih i proglasila za „personu non grata“?!

Podsetiću Vas da sam krajem prošle godine ukazao i dokazao da ste nam ponudili nekvalitetan plan kapitalnih investicija za period 2016-2017.

Zbog nesposobnosti ovu administraciju pozvao sam 19.aprila2017. da podnese ostavke, a samo dva dana nakon toga Vi ste krenuli u poznatu ofanzivu čija je valjda poruka trebalo da glasi: Ne znamo da radimo, ali znamo da se bijemo…

Musliju je ovde, kao predsedavajući, prekinuo Zafirovića uz obrazloženje da ta tema nije na dnevnom redu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *