Protest i konferencija za medije Vranjskih i OK Radija ispred opštine

Kad su u pitanju Vranjske, projekti, za koje je ovdašnja komisija utvrdila da ne odgovaraju javnom interesu, dobila su sredstva od Ministarstva kulture i ocenjeni su kao odlični projekti

Vranje, Bujanovac, 21. juli 2017. (Izvor Vranjske)-  Vukašin Obradović, direktor i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vranjske, rekao je na konferenciji za medije povodom odluke o raspodeli sredstava za sufinansiranje medija, da je „suština u tome da opštinska vlast, načinom na koji je doneta odluka komisije, želi da utiša sve ono što ne može da kontroliše od medija u gradu, pre svega OK Radio i Vranjske“.

„Nema drugog objašnjenja, jer, kad su u pitanju Vranjske, projekti, za koje je ovdašnja komisija utvrdila da ne odgovaraju javnom interesu, dobila su sredstva od Ministarstva kulture i ocenjeni su kao odlični projekti.

Za ovdašnju komisiju, to je bilo sasvim suprotno“, rekao je Obradović.

Građani Vranja će, nastavio je on, plaćati Bujanovačku televiziju, koja se uopšte ne vidi u Vranju, ili TV Zona iz Niša, koja se takođe ne vidi na lokalu.

„Ovim vlast želi da se zavede medijski mrak na jugu Srbije.

To su pokušavali od devedesetih do danas, svi koji su došli na vlasti, i nikome nije uspelo.

Neće ni njima.

Građani treba da znaju da oni svojim novcem plaćaju partijske televizije, poput Vranjske plus ili RT Vranje, i svojim novcem finansiraju kampanje političkih stranaka.

To nije javni, već usko stranački interes“, naglasio je Obradović.

Poenta, naglasio je on, nije da se podobnim medijima omogući komotan život, već da se od građana sakrije sve ono što objavljuju Vranjske i OK Radio, „a tiče se svih marifetluka lokalne vlasti“.

Saša Stojković, programski direktor OK Radija, istakao je da nezavisni mediji nikad nisu ćutali i zatvarali oči pred ovakvim problemima i neće to raditi i dalje.

„Smatram da za ovdašnju huntu na vlasti ne važi biblijska ‘Oprosti im, bože, ne znaju šta čine’, jer oni tačno znaju šta čine.

OK Radio traži da se u tu priču uključi policija, da vide gde ide gradski novac, kako desna ruka ide u levi džep.

Namera ove vlasti je da niko ne vidi kako leva ruka ide u desni džep i kako dele naše pare među sobom.

Novinar Vranjskih Radoman Irić je na početku pročitao saopštenje udruženja novinara, koji su se oglasila ovim povodom i dala podršku „Vranjskim“ i „OK Radiju“.

Konferenciji za medije, nepozvan je prisustvovao vlasnik RT Vranje Zoran Veličković, zahtevajući da na kraju dobije reč.

On je, ipak, izviždan od jednog dela prisutnih uz povike „Uaaaa Zuja“!

Mediji u kojima je on većinski vlasnik, RT Vranje i TV Bujanovac dobili su na konkursu 4,9 miliona dinara, a Veličković je tokom skupa sve vreme ponavljao da je i on došao da se buni jer je nezadovoljan tom sumom.

Naprednjačkoj TV Vranjska plus, koja je osnovana pre godinu dana, a ima dnevnu tv produkciju od 10 minuta u vidu TV dnevnika, dodeljeno je 6,5 miliona od ukupno 14,5.

U četvrtak 20. jula saopšteno je da je odlukom komisije OK radio na konkursu za sufinansiranje medija u Vranju dobio samo 100.000, a portal Info Vranjske 150.000 dinara, dok štampanom izdanju Vranjskih, jedinom štampanom mediju u Vranju, nije dat ni dinar.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *