Ilir Meta: Prava Albanaca rešavati u saradnji sa srpskim institucijama

Musliju, koji je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i SO Bujanovac, sastao se u Tirani sa Ilirom Metom, kome je čestitao na izboru za predsednika

BUJANOVAC, TIRANA, 2. avgust 2017.- Albanci u Srbiji probleme oko svojih manjinskih prava treba da rešavaju u saradnji sa zvaničnim srpskim institucijama, poručio je Ilir Meta, predsednik Albanije u razgovoru sa Jonuzom Muslijuem.

Musliju, koji je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i SO Bujanovac, sastao se u Tirani sa Ilirom Metom, kome je čestitao na izboru za predsednika.

Kako prenosi portal Titulli.com, predsednik Albanije je izrazio „maksimalnu podršku ostvarivanju manjinskih prava Albanaca, u skladu sa najsavremenijim međunarodnim standardima demokratije“.

Meta  je istakao  značaj integracije Albanaca u svim nivoima lokalne i centralne vlasti u Srbiji.

Meta je Muslijuu rekao da bi to  bilo od velike pomoći u rešavanju  brojnih problema Albanaca na jugu Srbije, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, infrastrukture i usluga.

Meta i Musliu su se složili  da Albanci na jugu Srbije predstavljaju most međusobe saradnje i obostranog uvažavanja i poštovanja ljudskih prava naroda dve zemlje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *