Krkobabić: U Pčinjskom okrugu najviše praznih sela

On je naveo da su već osnovane dve zadruge, jedna koja će se baviti lekovitim biljem i druga koja će se baviti pčelarstvom, i podsetio na to da je subvencija za osnivanje novih zadruga do 50.000 evra

BUJANOVAC, BEOGRAD, 17. avgust 2017. – Milan Krkobabić, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća,  je u izjavi za TV „Pink“ ukazao na to da su mnoga sela u Srbiji ostala prazna, posebno u Pčinjskom okrugu, i precizirao da u našoj zemlji ima 630.000 porodičnih, poljoprivrednih gazdinstava, u kojima živi i radi 1,4 miliona ljudi.

Ministar je ocenio da su mala poljoprivredna gazdinstva u Srbiji godinama bila zapostavljana, naglasivši da je osnivanje seoskih zadruga spas za srpsko selo.

Krkobabić je objasnio da je cilj zadrugarstva da se malim proizvođačima obezbedi plasman proizvoda i da tako oživi srpsko selo

Uz naglasak na to da mala poljoprivredna gazdinstva do sada nisu bila vidljiva, Krkobabić je objasnio da je cilj zadrugarstva da se malim proizvođačima obezbedi plasman proizvoda i da tako oživi srpsko selo.

On je naveo da su već osnovane dve zadruge, jedna koja će se baviti lekovitim biljem i druga koja će se baviti pčelarstvom, i podsetio na to da je subvencija za osnivanje novih zadruga do 50.000 evra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *