Turska najavila pomoć Bujanovcu

Ambasador Bilgić je najavio mogućnosti konkretne podrške Turske, koja će direktno uticati na razvoj opštine Bujanovac, ali nije precizirano o kojoj vrsti podrške se radi

BUJANOVAC, 19. avgust 2017. (foto:fb) – Novi ambasador Republike Turske Tanžu Bilgić  juče je boravio u prvoj radnoj poseti opštini Bujanovac.

Predsednik opštine Šaip Kamberi je tokom susreta, između ostalog, izrazio zainteresovanost za nastavak saradnje sa Turskom razvojnom agencijom TIKA.

Kamberi je, tom prilikom, kako piše na opštinskoj fejsbuk stranici, ukazao na konkretne rezultate pomenute uspešne  saradnje, ostvarene u  periodu  od 2008 do 2012. godine.

Ambasador Bilgić je najavio mogućnosti konkretne podrške Turske, koja će direktno uticati na razvoj opštine Bujanovac, ali nije precizirano o kojoj vrsti podrške se radi.

Šaip Kamberi je tokom susreta, između ostalog, izrazio zainteresovanost za nastavak saradnje sa Turskom razvojnom agencijom TIKA

Na sastanku je izražena spremnost za unapređenje obostrane saradnje.

Turski ambasador je, na lični zahtev, u drušvu domaćina Kamberija, obišao zgradu Osnovne škole „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac, čiju je izgradnju finansirala Agencija TIKA.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *