I u bujanovačkim školama tehnološki viškovi

Ministarstvo je utvrdilo da u dve škola u Bujanovcu ima tehnoloških viškova, a u još nekoliko njih su nastavnici ostali bez časova. Za sve koji budu višak obezbeđene su otpremnine, a radi se o nastavnicima u školama…

BUJANOVAC, BEOGRAD, 27. avgust 2017.- Na listi tehnoloških viškova, objavljenoj na sajtu  Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, našlo se i  petoro nastavnika razredne nastave u bujanovačkim školama – troje  u OŠ „B. Radičević“ u Bujanovcu i dvoje izvršilaca u OŠ „B.Stanković“ u Kleniku. 

Na ovoj listi ukupno je 4.473 zaposlenih u osnovnim i srednjim škoama Srbije.

Među njima su i nastavnici koji su, zbog manjeg broja učenika, ostali bez časova. Takvih je 447, od čega je, prema najnovijim podacima, 86 nastavnika razredne nastave.

Pored njih, kako je utvrdilo resorno ministarstvo, ima i onih koji su bez pune radne norme.

Osim u ove dve, na listi škola iz naše opštine, sa procentom nedovoljne angažovanosti iz pojedinih predmeta su: SŠ „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“, Škola za osnovno muzičko obrazovanje, OŠ „V. Karadžić“, “M. Kadriju“, „D.Trajković“, „D. Maksimović“, „Naim Frašeri“ i „Miđeni“.

U ovoj kategoriji ukupno je 7.384 prosvetara na području Srbije.

Za one koji na kraju raspodele ostanu bez ijednog časa obezbeđene su otpremnine.  Lista će, kako je najavljeno, biti  redovno ažurirana i dopunjavana.

Tada će biti objavljena  i  evidencija nastavnika sa nepunom normom časova.

Uz listu tehlonoških viškova , na sajtu Ministarstve prosvete objavljena je i druga lista.

Ona se odnosi na slobodna radna mesta. Ima ih i u bujanovačkim školama: SŠ “S.Sava”, SŠ “S.Suroi”,OŠ “A. Bektaši”, OŠ “S. Frašeri”, OŠ “N. Frašeri”, OŠ “B.Radičević”, OŠ “V.Karadžić”, Školi za osnovno muzičko obrazovanje, OŠ “D.Trajković”, OŠ “D.Maksimović”, OŠ “B.Stanković”, OŠ “M.Kadriju” i OŠ “Miđeni”.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *