Policija sprečila saradnika Bujanovačkih u obavljanju posla

Kada im je ovaj odgovorio da je novinar i uredno se legitimisao, policajci su mu rekli da ne sme da ih slika, i preko motorole iz stanice tražili proveru podataka našeg reportera

BUJANOVAC, 30. avgust 2017. – Bujanovačka policija sprečila je danas reportera našeg portala u obavljanju profesionalne dužnosti, nateravši ga da izbriše fotografije policijske intevencije koje je napravio mobilnim telefonom.

Naš reporter zatekao se na licu mesta prilikom istovara ogrevnog drva u centru grada.

Pripadnici Policijske stanice Bujanovac došli su tu po prijavi zbog sumnje da se radi o ogrevnom drvetu bez prateće dokumentacije.

Repotrer Bujanovačkih, koji se zatekao slučajno na licu mesta, fotografisao je policijsku akciju, kada su mu policajci najpre prišli i pitali ga zašto slika.

Kada im je ovaj odgovorio da je novinar i uredno se legitimisao, policajci su mu rekli da ne sme da ih slika, i preko motorole iz stanice tražili proveru podataka našeg reportera.

Policajci su mu zatim zartražili mobilni telefon i naterali kolegu ga da izbriše fotografije, što je novinar i učinio.

Bujanovačke podsećaju da je legitimno pravo medija da fotografišu i beleže svaki događaj u kome učestvuje bilo koji državni organ, i da mediji imaju dužnost da javnost inbformišu o svemu što je u njenom intersu.

Fotografija utz ovaj tekst načinjena je nekoliko minuta po odlasku policije.

 




One thought on “Policija sprečila saradnika Bujanovačkih u obavljanju posla

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *