U „Svetom Savi“ 108 prvaka, očekuje se upis dece migranata

Ministarstvo je u utorak u Vranju organizovalo obuku za nastavnike koji bi radili sa ovom kategorijom učenika

BUJANOVAC, 29. avgust 2017. – Nastavu u Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu u školskoj 2017./18. godini pohađaće oko 430 učenika, ali direktorka ove ustanove Biserka Jović objašnjava da ukupan broj đaka nije konačan s obzirom na mogućnost  međuvremenog dolaska učenika iz drugih škola.

Već dobijamo zahteve učenika iz drugih škola koji žele da se upišu u našu. Takođe postoji i mogućnost za uključivanje u nastavu i dece iz privremenih prihvatnih cenatra za migrante, kaže Jovićeva.

bisa

Dobijamo zahteve iz drugih škola: Jović

Ona objašnjava da je Ministarstvo u utorak u Vranju organizovalo obuku za nastavnike koji bi radili sa ovom kategorijom učenika – rekla je „Bujanovačkim“ direktorka SŠ „S.Sava“ pre polaska na pomenutu obuku.

Ona podseća da je u julu u prvi razred ove srednjoškolske ustanove,  u kojoj se nastava odvija na srpskom jeziku, upisano ukupno 108 svršenih osnovaca.

U odeljenje finansijskih administratora je 26 učenika prvog razreda, po 18 ih je u odeljenjima mašinskog, odnosno ekonomskog tehničara, za kuvara će se školovati  petnaestoro, a za medicinsku sestru vaspitača 31.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *