Program Škembijade: Dok se kotlići krčkaju, zabavljaće vas grupa Izvor, Nemanja Anđelović…

BUJANOVAC, KRŠEVICA, 2. septembar 2017. – Na platou pored arheološkog nalazišta Kale u selu Krševica, nadomak Bujanovca, sutra će biti održana deseta, jubilarna “Škembijada” pod medijskim pokroviteljstvom portala Bujanovačke.

Vatre će pod kotliće biti podložene   u 7,30 časova.

bujanovackelogo

Bujanovačke medijski sponzor 10. Škembijade

U njima će tridesetak takmičara pripremati škembe čorbe i druge specijalitete  od ove iznutrice, a kako je bilo na prošloj Škembijadi pogledajte OVDE.

Sve što sutra bude spremljeno degustriraće posetioci ove tradicionalne kulinarsko-turističke manifestacije, ali tek posle stručnog žirija.

Zvanično otvaranje manifestacije najavljeno je za 11 časova a proglašenje najboljih predviđeno je tri sata kasnije.

8B8BE12B-33BD-46D4-8A5D-4022467361BA-856-000000795B16264B

Ove godine tridesetak takmičara

Osim takmičarskog dela sadržaja, programom “Škembijade” predviđen je i muzičko-zabavni deo. Kada u kotlićima  počne krčkanje škembića,  dolinom Krševičke reke prolomiće se gromoglasni zvuci muzičkih instrumenata orkestra “Nine” iz Vranja.

Potom će se na pozornici do proglašenja pobednika smenjivati KUD “Vrelac” iz Vranjske Banje, etno grupa “Izvor” sa vokalom Ivanom Tasić iz Vranja, folkloristi Udruženja Srba iz Kumanova, pevač Nemanja Anđelović…

Organizatori desete “Škembijade” su Turistička organizacija Bujanovac i Udruženjem za očuvanje tradicije  sela “Škembijada” Kele-Krševica, pod pokroviteljstvom bujanovačke opštine, uz medijsko  sponzorstvo portala “Bujanovačke”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *