Naši zemljaci i u Švajcarskoj sade bašte

Izmerio sam ovog leta jedan paradajz od 963 grama a prošlih godina rekord mi je bio paradajz od 1,08 kilograma. Tu smo svaki dan u bašti i naš trud se isplatio – kaže Nasuf Adili

BUJANOVAC, ŠVAJCARSKA, 7. septembar 2017. (izvor: Vesti-online.com; foto: Ž. Marković)- Lepa priča stiže nam iz Švajcarske, a prenosimo je sa portala Vesti-online.com.

Marina Zdravković, rodom iz Kumanova, i Nasuf Adili iz Velikog Trnovca kod Bujanovca žive u Niderucvilu, a komšije su po baštama, kažu da su bašte ovog leta donele veliki rod jer je „ove godine bilo mnogo sunčanih i toplih dana“.

– Rekordno je rodila paprika i imaćemo sigurno oko 700 kilograma roda. Najviše je koristimo za pravljenje ajvara, ljutenice i punjene paprike sa kiselim kupusom, a nešto ćemo pokloniti i rodbini.

Biće i za turšiju, šarenu salatu, peglanu papriku – radosno prijavljuje Marina koja svoju baštu na periferiji Niderucvila neguuje već 15 godina

– Baštenske smo komšije i samo me puteljak deli od Zdravkovića. Oni imaju nabolju papriku od svih bašta koliko ih ima ovde, a ja mogu da se pohvalim paradajzom.

Izmerio sam ovog leta jedan paradajz od 963 grama a prošlih godina rekord mi je bio paradajz od 1,08 kilograma. Tu smo svaki dan u bašti i naš trud se isplatio – kaže Nasuf Adili.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *