Ministar Nedimović otvara Sajam pčelarstva u Vranju

Do sada se, prema podacima SPOS, prijavilo 69 izlagača, od kojih će 51 izlagati pčelarsku opremu, 15 med i 3 pčelarsku literaturu

BUJANOVAC, VRANJE, 13. septembra 2017. – Do  Prvog pčelarskog sajma jugoistočnog Balkana, koji će biti održan u subotu u Sportskoj hali u Vranju, ostala su još tri dana.

Sajam će trajati od 9 do 19 časova. Kako je najavljeno, ovu sajamsku manifestaciju, gde će, pored domaćih, učestvovati i izlagači iz Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Turske i Crne Gore, svečano će otvoriti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Do sada se, prema podacima SPOS, prijavilo 69 izlagača, od kojih će 51 izlagati pčelarsku opremu, 15 med i 3 pčelarsku literaturu.

Pčelari iz Bujanovca neće imati svoj štand.

Na ceremoniji otvaranja, učesnicima i posetiocima, obratiće se gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović.

Odmah po otvaranju ministar Nedimović održaće tribinu o državnoj podršci pčelarstvu Srbije.

O rezultatima svojih naučnih istraživanja u oblasti pčelarstva govoriće italijanski istraživač  dr Marko Pietropaoli iz Rima.

Prvi pčelarski Sajam jugoistočnog Balkana, organizuje SPOS, uz podršku Grada Vranja i Turističke organizacije  Vranje, a u saradnji sa vranjskim Društvom pčelara „Matica“.

Ulaz za sve zainteresovane pčelare, kao i za građane, potrošače pčelinjih proizvoda je besplatan.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *