Opštinsko veće: Iz budžetske rezerve za Izložbu goveda, čišćenje Trnovačke reke, školu Sezai Suroi…

O predlogu cenovnika komunalnih usluga i proizvoda JP „Komunalac“, predviđenom za današnju sednicu, kako je odlučeno, razgovaraće se na narednom zasedanju Opštinskog veća

BUJANOVAC, 23. septembar 2017. – Planirani prihodi budžeta opštine Bujanovac u prvih šest meseci  2017. godine realizovani su sa 91,7 odsto, a rashodi sa 80, 21 odsto.

Ovo je, između ostalog, rekao načelnik Odeljenja za finansije bujanovačke opštine Boban Pavlović, podnoseći izveštaj o realizaciji  budžeta na sednici Opštinskog veća održanoj u petak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobro isplaniran budžet: Pavlović

Ukupni budžetski prihodi u periodu januar –jun 2017. godine iznosili su 412.272.747 dinara, a rashodi 366.433.000 dinara. Na osnovu ovoga možemo da kažemo da je budžet dobro planiran – konastatovao je Pavlović.

Većnici su, nakon usvajanja pomenutog izveštaja, izglasali nekoliko zaključaka o izdvajanju budžetskih sredstava.

Ista suma novca  biće obezbeđena za čišćenje dela korita Trnovačke reke, kako bi se sprečilo eventualno plavljenje prostora na kome se nalaze policijska ispostava i zdravstvena ambulanta u Velikom Trnovcu

Tako je Veterinarskoj stanici Bujanovac, iz rezerve u opštinskom budžetu, odobreno 400.000 dinara za treću Izložbu goveda simentalske rase, koja će biti održana u Bujanovcu 30. septembra tekuće godine.

Ista suma novca  biće obezbeđena za čišćenje dela korita Trnovačke reke, kako bi se sprečilo eventualno plavljenje prostora na kome se nalaze policijska ispostava i zdravstvena ambulanta u Velikom Trnovcu.

Za sanaciju krova bujanovačke Srednje škole „Sezai Suroi“  biće izdvojeno 500. 000 dinara.

Donet je i zaključak  o izdvajanju  171.500 dinara za potrebe redovnog rada  političkih stranaka za drugu polovinu godine, koje imaju odbornike u Skupštini opštine Bujanovac.

Pozitivno je rešen i zahtev bujanovačkog Doma zdravlja, kome je data saglasnost za tromesečno angažovanje  doktora stomatologije sa punim radnim vremenom, zaključno sa 31. decembrom 2017. godine.

O predlogu cenovnika komunalnih usluga i proizvoda JP „Komunalac“, predviđenom za današnju sednicu, kako je odlučeno, razgovaraće se na narednom zasedanju Opštinskog veća.

Kon ačno, većnici su usvojili  izveštaje o polugodišnjem  radu za još četiri odeljenja opštinske uprave.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *