Hasani: Više ne podržavamo Vladu Ane Brnabić

Hasani navodi da PDD još ništa nije dobila zauzvart pošto je on glasao za izbor i Brnabićkine i ranije Vučićeve vlade

BUJANOVAC, BEOGRAD, 30. septembar 2017. – Fatmir Hasani, poslanik Partije za demokratsko delovanje (PDD) rekao je da ta stranka više ne podržava Vladu na čijem je čelu Ana Brnabić, prenosi agencija Beta.

PDD takvu odluku donela zbog raspuštanja Skupštine opštine Preševo i imenovanja Privremenog organa u toj opštini u kome je PDD, po odluci Vlade, dobila mesto samo jednog od ukupno pet članova.

Hasani zbog toga nije glasao za Zakon o obrazovanju.

„Odluka je stranke da zbog imenovanja Privremenog organa u Preševu više ne podržavamo Vladu. Tako je momentalno, a videćemo kako će biti kasnije. Da li će ponovo dobiti našu podršku zavisiće od stava Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, kazao je Hasani. 

Hasani navodi da PDD još ništa nije dobila zauzvart pošto je on glasao za izbor i Brnabićkine i ranije Vučićeve vlade.

„Dali smo svoju podršku vladama čiji su predsednici bili i Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, a imali smo zahteve koji su bili nešto najmanje što je moguće za početak. Te zahteve kao prihvatljive ocenio je Vučić i kao premijer i kao predsednik, ali do sada ništa od toga nije realizovano“, rekao je Hasani. 

Vlada Srbije imenovala je Privremeni organ u Preševu 15. septembra, nakon što je Skupština te opštine raspuštena zbog neodržavanja sednica u periodu dužem od tri meseca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *