Pokret „Vatra“ za prava raseljenih iz Preševske doline u Gnjilanu

On je naglasio da su najveći problemi Albanaca koji su u Gnjilane došli iz Bujanovca, Preševa i Medveđe integracija u društvo Gnjilana, zapošljavanje, nedostatak identifikacionih dokumenata i, pre svega, „nedostatak pomoći od bilo koga u povratku na istočno Kosovo“, što je termin kojim Kadriu definiše ove tri opštine juga Srbije

BUJANOVAC, GNJILANE, 2. oktobar 2017. – Zalagaću se za integraciju Albanaca koji su se iz Preševske doline doselili u Gnjilane, ali i za njihov povratak ukoliko ga žele, rekao je za portal Titulli Kuštrim Kadriu, predsednik Pokreta Vatra iz Gnjilana, odbornički kandidat za lokalnu Skupštinu u tom kosovskom gradu.

On je naglasio da su najveći problemi Albanaca koji su u Gnjilane došli iz Bujanovca, Preševa i Medveđe integracija u društvo Gnjilana, zapošljavanje, nedostatak identifikacionih dokumenata i, pre svega, „nedostatak pomoći od bilo koga u povratku na istočno Kosovo“, što je termin kojim Kadriu definiše ove tri opštine juga Srbije.

Ako dobijemo poverenje građana, mi ćemo biti institucionalna adresa i za građane tri opštine istočnog Kosova, rekao je Kadriu.

Pokret koji vodi nastao je u Gnjilanu 1999. godine kao udruženje građana, da bi 2013. postao politički pokret.

Lokalni izbori na Kosovu zakazani su za 22. oktobar 2017.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *