Dečija nedelja: Sportski dan, zajednička pobeda (foto)

Sportska hala „Mladost“, gde se odvijalo takmičenje, odzvanjala je radošću malih takmičara, bodrenih od strane njihovih roditelja i vaspitača

BUJANOVAC, 3. oktobar 2017.Trčanje u džakovima, nadmetanje u nošenju ping pong loptica (jaja), u  igri sa loptom, štafetno takmičenje i u nadvlačenju konopca obeležilo je Sportski dan, kojeg je organizovala Predškolska ustanova „Naša radost“ u Bujanovcuu  okviru drugog dana obeležavanja Dečje nedelje.

Sportska hala „Mladost“, gde se odvijalo takmičenje, odzvanjala je radošću malih takmičara, bodrenih od strane njihovih roditelja i vaspitača.

I na kraju, pobeda je bla njihova, ekipna, dečja. Pobedio je njihov mladalački, nadasve takmičarski duh.

Pobedilo je druženje i težnja za pripadnošću kolektivu. U ovom slučaju sportskom, što je, po rečima Nenada Taškovića, stručnog saradnika za fizičko vaspitanje u PU „Naša radost“, i bio cilj današnjeg velikog susreta u SC „Mladost“.

-Učestvovala su deca iz obaveznog predškolskog programa. Dve grupe su bile iz centralnog vrtića, tri grupe iz OŠ „Naim Frašeri“, gde se vaspitni proces odvija na albanskom jeziku, i jedna romska grupa iz OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu. 

Cilj sportskog nadmetanja  je razvoj motoričkih i drugih sposobnosti dece. Faktički, ovo je prvo njihovo, zvanično, veliko takmičenje, u kome razvijaju ekipni duh – naglasio je Tašković.

U nastavku obeležavanja Dečje nedelje deca bujanovačkog vrtića u sredu će gostovati romskim vaspitačkim grupama  pri Osnovnoj školi „Branko Radičević“, u četvrtak će prirediti lutkarsko pozorište, dok će ih u petak, u svom kabinetu, ugostiti predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *