Opštinsko veće: U rebalansu budžeta dodatnih 29 miliona

Načelnik Odeljenja za javne delatnosti Driton Redžepi, koji se od 2008. do 2012. godine nalazio na čelu Direkcije, podsetio je većnike da su obaveze prema tim radnicima, otpuštenim sa posla nakon njegovog mandata, znatno veće i da sada iznose oko 8 miliona dinara

BUJANOVAC, 6. oktobar 2017. – Opštinsko veće predložilo je Skupštini opštine Bujanovac da donese odluku o rebalansu budžeta za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 969.680.000 dinara, što je za skoro 29 miliona više u odnosu na Odluku SO o ovogodišnjem budžetu.

Po rečima predsednika bujanovačke opštine Šaipa Kamberija, rebalansno usklađivanje prouzrokovano je povećanjem potrebnog iznosa sredstava za isplatu subvencija za poljoprivredu, lokalni biznis i neke druge troškove lokalne samouprave.

Načelnik Odeljenja za finansije i pomoćnik predsednika opštine Buajnovac, Boban Pavlović, obrazlažući rebalans, naveo je da će, nakon povećanja troškova za posebni program poslovanja JP „Komunalac“ biti potrebno ukupno 25 miliona dinara, zatim za pomoć ovdašnjim privrednicima, umesto prethodnih deset miliona, 11,6 miliona dinara, a za subvencije poljoprivrednicima, umesto ranije planiranih 23 miliona, neophodno je 32,5 miliona dinara.

Povećanje budžetskih rashoda potrebno je i zbog obavezujuće nadoknade grupi radnika bivše bujanovačke Direkcije za izgradnju, kojima, na ime sudskih troškova treba da se isplati 3. 145.000 dinara.

Načelnik Odeljenja za javne delatnosti Driton Redžepi, koji se od 2008. do 2012. godine nalazio na čelu Direkcije, podsetio je većnike da su obaveze prema tim radnicima, otpuštenim sa posla nakon njegovog mandata, znatno veće i da sada iznose oko 8 miliona dinara, bez prethodno pomenutog iznosa.

Predsednik Kamberi je naglasio da dug Direkcije za izgradnju, koja je u procesu likvidacije, u ovom trenutku iznosi oko 48 miliona dinara, što treba da se pokrije iz budžeta opštine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *