Bivoda: Ugovor menadžmenta i sindikata

Formula uspeha je količnik između spoljnjeg marketinga, koji zavisi od sposobnosti organizacije i šansi u okruženju, i unutrašnjeg marketinga, baziranog na uzajamnom poštovanju i međusobnom uvažavanju zaposlenih. Ako to funkcioniše, onda preostaje više vremena za bavljenje spoljnim marketingom koji nas vodi do profita – istakao je Zafirović

20171010_115644

BUJANOVAC, 10. oktobar 2017. – Menadžment i radnici „Bivode“ nisu dve suprotstavljene strane, nego su na zajedničkom zadatku, a to je postizanje opšteg uspeha na zadovoljstvo svih zaposlenih, koje je definisano kroz poboljšanje njihovog standarda i uslova za rad. Taj proces ide uzlaznom putanjom, kojeg ćemo nakon tri godine nadograditi u kvalitativnom smislu – rekao je Nenad Zafirović, direktor „Bivode doo“ u Rakovcu kod Bujanovca, prilikom potpisivanja Pojedinačnog kolektivnog ugovora sa Goranom Atanaskovićem predsednikom Samostalnog sindikata Srbije u ovoj fabrici.

– Formula uspeha je količnik između spoljnjeg marketinga, koji zavisi od sposobnosti organizacije i šansi u okruženju, i unutrašnjeg marketinga, baziranog na uzajamnom poštovanju i međusobnom uvažavanju zaposlenih. Ako to funkcioniše, onda preostaje više vremena za bavljenje spoljnim marketingom koji nas vodi do profita – istakao je Zafirović, pojašnjavajući formulu uspešnosti rakovačkog proizvođača vode i sokova, sa stotinak radnika.

Sklapanje ovakvog ugovora, koji je četvrti po redu u istoriji „Bivode“, po Atanaskovićevim rečima, usmereno je ka stvaranju prijatnije atmosfere i poboljšanja poverenja između zaposlenih i poslovodstva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsednik samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije Dragan Zarubica, koji je prisustvovao ceremoniji potpisivanja, ukazao je na značaj i doprinos sindikata u kontinuiranoj uspešnosti „Bivode“.

Dakle, postoji jedna izuzetna saradnja između fabričkog sindikata i poslovodstva, odnosno direktora „Bivode“. To mnogo znači, jer unosi jednu sigurnost i sa jedne i sa druge strane, što potvrđuje i ovaj Pojedinačni kolektivni ugovor, koji je prvi potpisan ovakve vrste u Srbiji – naglasio je Zarubica.

S obzirom da su u toku pregovori u mnogim kompanijama u Republici, Zarubica procenjuje da će taj posao biti završen do Nove godine, najkasnije do 15. januara 2018, u oko 85 do 90 odsto preduzeća.

20171010_115644

Potpisivanju kolektivnog ugovora u „Bivodi“ prisustvovao je i poverenik pomenutog granskog sindikata za Pčinjski okrug i predsednik sindikalne organizacije u susednoj „Hebi“, Stojan Trojanović, koji očekuje da će, početkom naredne godine, ovakav dokument, biti zaključen i u njegovom preduzeću.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *