Zašto Bujanovcem šetaju čopori pasa lutalica

Iz Veterinarske stanice Bujanovac napominju da je lokalna samouprava prošle godine jednostrano raskinula ugovor o zbrinjavanju pasa lutalica, dok predsednik opštine odgovara da je ugovor ispunjen stopostotno

BUJANOVAC, 9. oktobar 2017. Psi lutalice na predstavljaju samo bezbednosni problem na ulicama Bujanovca, nego i u okolnim naseljenim mestima bujanovačke opštine.

Mada  njihov broj varira, evidentno je da se na gradskim  ulicama i u neposrednoj blizini autoputa periodično i najedanput pojavljuju uvećani čopori napuštenih pasa, zbog čijih je ujeda opština građanima prošle godine isplatila milionski iznos na ime odštete. 

O njima niko ne brine. Ni lokalna samouprava, a ni Veterinarska stanica Bujanovac nakon prestanka ugovora o zbrinjavanju lutalica.

Iz Veterinarske stanice Bujanovac kažu da je lokalna samouprava jednostrano raskinula ugovor o zbrinjavanju lutalica, sumnjajući da je pozadina tog čina politička.

-Mi smo taj posao godinama radili, sve dok opština prošle godine nije raskinula ugovor. Sada zbrinjavanje pasa lutalica nije u našoj nadležnosti, poručuju iz Veterinarske.

Na drugoj strani, predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi  kaže da posle isteka prošlogodišnjeg ugovora sa Veterinarskom stanicom nije došlo do potpisivanja novog dokumenta.

Svaki ugovor sa veterinarskom traje godinu dana. Dakle, što se prošle godine tiče, mi smo izvršili ugovor stoprocentno. Ove godine smo, već dva puta raspisivali javni tender za  zbrinjavanje pasa lutalica, ali se ni na jedan  nije javila Veterinarska stanica Bujanovac. Po Zakonu o javnim nabavkama  opština više nema pravo da raspiše tender do kraja godine. Naredne ćemo predvideti ista sredstva i pokušati da vidimo sa našom Veterinarskom, ili nekom drugom organizacijom, da rešimo to pitanje – najavljuje Kamberi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *