Bujanovačka banja: Sezona traje i u oktobru

Sudeći prema broju najavljenih dolazaka u Banju, koja je počela da leči i dijabetičare, sasvim je izvesno da će  tako ostati bar do kraja meseca, što, po rečima dr Stojanče Savova, direktora ove ustanove, predstavlja svojevrsni rekord 
savov-dr-banja

Svakog dana preko 200 pacijenata: dr Savov

BUJANOVAČKA  BANJA, 11. oktobar 2017. – Ovogodišnja sezona u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji, za razliku od ranijih godina, produžena je i u oktobru.

Sudeći prema broju najavljenih dolazaka u Banju, koja je počela da leči i dijabetičare, sasvim je izvesno da će  tako ostati bar do kraja meseca, što, po rečima dr Stojanče Savova, direktora ove ustanove, predstavlja svojevrsni rekord u  istoriji postojanja tog prirodnog  banjskog lečilišta.

Smeštajni kapaciteti su popunjeni do maksimuma. Interesovanje gostiju ne jenjava, kako za stacionarni, tako i za ambulantni deo. Na dnevnom nivou ovde je stacionarno hospitalizovano 120-135 i stotinak ambulantnih pacijenata. Prethodne sezone u našoj banji, za razliku od ove, jenjavale su već tokom septembra – podseća Savov.

Zaposleni u Specijalnoj bolnici Bujanovačka Banja, u očekivanju još boljih dana za ovu ustanovu, smatraju da ranije najavljena privatizacija Banje, pošto je rešen sudski spor oko vlasništva, ne bi bilo najbolje rešenje za njen razvoj.

Mišljenja su da bi modelom  dokapitalizacije postigli veći uspeh, mada, kako vele, konačnu odluku o tome doneće Ministarstvo privrede.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *