Ombudsman Pašalić: Probleme rešavamo u direktnoj komunikaciji

Zoran Pašalić izrazio je spremnost svoje Kancelarije za rešavanje evidentiranih problema, podsetivši da je poseta opštini Bujanovac prva jugu Srbije nakon njegovog  dolaska na mesto ombudsmana, pre skoro tri meseca

20171016_103043

BUJANOVAC, 16. oktobar 2017.Zaštitnik građana Zoran Pašalić posetio Bujanovac gde je sa predsednikom opštine Šaipom Kamberijem razgovarao o probelemima u ovoj višenacionalnoj sredini i njihovom rešavanju.

Zoran Pašalić izrazio je spremnost svoje Kancelarije za rešavanje evidentiranih problema, podsetivši da je poseta opštini Bujanovac prva jugu Srbije nakon njegovog  dolaska na mesto ombudsmana, pre skoro tri meseca.

Mislim da je probleme najbolje rešavati u direktnoj komunikaciji. Ragovori su bili konkretni o svim problemima koje ćemo rešavati – rekao je Pašalić.

Predsednik Kamberi je, po završetku sastanka, izjavio medijima da je od svog sagovornika  dobio uveravanja  o pružanju podrške za rešavanje svih problema.

On je, pre svih, pomenuo problem sa školskim udžbenicima na albanskom jeziku.

-Očekujemo ozbiljniju i veću saradnju sa kancelarijom ombudsmana. Mislim da je Pašalić razumeo sve naše probleme – kazao je Kamberi.

Pre susreta sa Kamberijem, Pašalić je posetio kancelariju ombudsmana u Bujanovcu, gde je, kako je istakao, imao  razgovar sa  jednim građaninom.

Pre Pašalića gost Bujanovca bio je Denis Kif, abasador Velike Britanije u Beogradu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *