Vulin u Vranju: Jumko postaje deo odbrambene industrije

Kada se to bude desilo, a desiće se zato što tako želimo i zato što svi verujemo u „Jumko“ i njegovu budućnost, sudbina „Jumka“ će biti izvesna i sigurn

Jumko

Bujanovac, Vranje, 16. oktobar 2017. (Foto: MOD)-  Do kraja meseca, Vlada Republike Srbije će doneti odgovarajući zaključak u smislu konverzije i preuzimanja odgovarajućeg vlasništva, a onda očekujemo da će „Jumko“ moći da postane deo odbrambene industrije Srbije. Kada se to bude desilo, a desiće se zato što tako želimo i zato što svi verujemo u „Jumko“ i njegovu budućnost, sudbina „Jumka“ će biti izvesna i sigurna – poručio je ministar Vulin prilikom postete Jumku.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović zahvalio je ministru Vulinu jer je obezbedio kontinuitet odnosa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prema ovoj kompaniji.

Jumko 1

– Ministarstvo privrede stavilo je „Jumko“ na spisak 11 strateških preduzeća. Sve ono što su planovi ove kompanije definitivno ne bi bilo moguće bez Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Od vas očekujemo da date podršku ideji i konceptu Vlade da ova kompanije opstane, da bude veliki pokretač rasta i razvoja ekonomije i u Srbiji i Gradu Vranju, rekao je Stevanović.

Generalni direktor “Jumka” Branislav Trajković istakao je da je današnji sastanak bio veoma konstruktivan i da je rukovodstvo kompanije veoma zadovoljno postignutim rezultatima.

HK „Jumko“ A.D. Vranje je vodeća tekstilna kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom prediva, tkanine, konca i gotovih odevnih predmeta.

Izrađuje različite odevne predmete i opremu za Vojsku Srbije kao i uniforme i radna odela za radnike državnih institucija, javnih i privrednih preduzeća i zdravstvenih centara.


TAG


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *