KUD Kolo proslavilo 85. rođendan sa gostima iz Grčke (Foto)

Pred bujanovačkom publikom, na koncertu koji je otvorio Crkveni hor „Sveti Prohor Pčinjski“, nastupili su i gosti iz Grčke, Folklorna grupa „Mačednost“ iz mesta Oreokasto kod Soluna, koji su se predstavili koreografijama iz okoline Soluna i nošnjama iz Pentalososa

BUJANOVAC, 4. novembar 2017. – Velikim koncertom u Domu kulture, KUD „Kolo“, najstarije kulturno – umetničko društvo u Bujanovcu, osnovano 1932. pod imenom Polet, proslavilo je u petak uveče sa svojim gostima 85 godina rada i postojanja.

Pred bujanovačkom publikom, na koncertu koji je otvorio Crkveni hor „Sveti Prohor Pčinjski“, nastupili su i gosti iz Grčke, Folklorna grupa „Mačednost“ iz mesta Oreokasto kod Soluna, koji su se predstavili koreografijama iz okoline Soluna i nošnjama iz Pentalososa.

Koncertu je prethodilo druženje u restoranu „Etno mehana 2015“, gde je Hristos Terzis, predsednik gostujućeg društva rekao da su do sada nastupali širom Evrope, te da ga veoma raduje dolazak u Bujanovac.

Domaćin Slobodan Boban Dimitrijević, podsetio je da je KUD Kolo  od 1972. godine, kada nosi ovo ime, širom Srbije, bivše SFRJ i skoro cele Evrope, imalo preko 2.000 nastupa a da je kroz društvo prošlo između šest i sedam hiljada članova.

Počasno mesto na događaju imala je gospođa Marija Kovačević, nekadašnja predsednica KUD Kolo i najzaslužniji koreograf bez koje se ne može zamisliti istorija društva, koja je folklornim igrama naučila brojne generacije „Kola“.

Rođendanska proslava posle koncerta nastavljena je tamo gde je i počela- u restoranu „Etno mehana 2015“ u Bujanovcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *