Bivši vlasnik „Lagada“ i zamenik predsednika Koordinacionog tela „težak“ 100 miliona dolara

On je građanima Bujanovca poznatiji kao nekadašnji vlasnik Fabrike kožnog nameštaja „Lagado“, koju je kupio 2005, ali i potpredsednik a zatim i zamenik predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije u periodu 2006-2007

BUJANOVAC, BEOGRAD, 6. novembar 2017. (foto SNP) – Dokumenta procurila iz dve agencije za ofšor usluge sa Bermudskih ostrva i iz Singapura, pokazuju da poslovi i imovina srpskog ministra bez portfelja Nenada Popovića vredi najmanje 75 miliona dolara, a da je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona, što ga čini ubedljivo najbogatijim političarem u zemlji, otkriva KRIK.

Popović, koji je lider Srpske narodne partije (SNP) je, međutim, građanima Bujanovca poznatiji kao nekadašnji vlasnik Fabrike kožnog nameštaja „Lagado“, koju je kupio 2005, ali i kao potpredsednik a zatim i zamenik predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije u periodu 2006-2007.

Popović je, prema svedočenju zaposlenih u Lagadu, ostao bez ove firme nekoliko godina kasnije, jer je njome garantovao za kredit koji nije vratio.

Popović je 2006, kao nestranačka ličnost, postavljen na čelo Ekonomskog tima Vlade Srbije, koji je okupio 14 eminentnih stručnjaka sa zadatkom da izrade strategiju razvoja Kosova i Metohije i juga Srbije.

Krik piše da nakon što je 2012. godine postao potpredsednik Narodne skupštine, Popović je došao na ideju da svoje bogatstvo reorganizuje kroz složenu mrežu ofšor kompanija koju bi kontrolisali trust iz Hong Konga i dve firme sa Ostrva Man.

Advokatska kuća “Appleby“ koju je Popović želeo da angažuje, međutim, sprovela je istragu i otkrila različite kontroverze u vezi sa Popovićevim poslovima, posebno onim u Rusiji.

KRIK najavljuje i da će se detaljnije o poslovima ministra Popovića, baviti u posebnom tekstu koji će biti objavljen u toku nedelje.

KRIK podseća i da posedovanje ofšor kompanije i poslovanje preko nje ne podrazumeva nužno nezakonite radnje.

Ove kompanije, međutim, mogu da se koriste za izbegavanje plaćanja poreza, skrivanje vlasništva, pranje novca, kao i izbegavanje antimonopolskih zakona.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *