Za sanaciju protivgradnih stanica potrebno 4,8 miliona

Zaštita poljoprivrednih kultura na području bujanovačke opštine od grada moguća je sa preostale četiri, trenutno funkcionalne, protivgradne stanice

Aslani

BUJANOVAC, 14. novembar 2017. – Za sanaciju oštećenih i izgradnju porušenih osam protivgradnih stanica (PGS) na teritoriji opštine Bujanovac potrebno je ukupno 4.800.000 dinara.

Tako je procenila tročlana komisija bujanovačkog Opštinskog štaba za vanredne situacije, koja je obišla ove objekte odakle preko 18 godina, zbog situacije u Kopnenoj zoni bezbednosti, nije ispaljena nijedna protivgradna raketa.

To su stanice u selima Srpska Kuća, Lopardince, Veliki Trnovac, Muhovac, Končulj, Oslare, Letovica i Negovac.

Po rečima Alija Aslanija, načelnika Štaba za vanredne situacije Bujanovac i člana pomenute komisije, najmanja oštećenja su na PGS u S. Kući i Lopardincu, za čiju sanaciju je, prema proceni, potrebno po 100.000 dinara, dok je za popravku stanica u Letovici i Negovcu neophodno po 700.000 dinara.

To je za po 100.000 dinara manje nego za izgradnju potpuno uništenih objekata u Velikom Trnovcu, Muhovcu i Končulju, odnosno u Oslaru, gde su ostali samo zidovi iznad provalije od iskopanog građevinskog materijala, tako da je predloženo njeno izmeštanje na novu lokaciju.

Predsednik opštine Bujanovac i Opštinskog štaba za vanredne situacije Šaip Kamberi je najavio da će, ukoliko bude doneta odluka za sanaciju postojećih i izgradnju novih protivgradnih stanica, biti raspisan tender.

Njegov zamenik Stojanča Arsić istakao je važnost obavljenog preseka stanja, na osnovu čega će biti planiran budžet.

Zaštita poljoprivrednih kultura na području bujanovačke opštine od grada moguća je sa preostale četiri, trenutno funkcionalne, protivgradne stanice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *