Šef Delegacije EU Sem Fabrici u Bujanovcu

Fabrici će se u Bujanovcu sastati sa predsednikom Koordinacionog tela Zoranom Stankovićem, kao i sa Šaipom Kamberijem, predsednikom bujanovačke opštine

BUJANOVAC, 3. decembar 2017. (foto Danas)- Šef  Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici u ponedeljak će, u okviru prve posete jugu Srbije,  obići projekte u Bujanovcu i Vranju koje finansira Evropska unija, najavljeno je iz Evropskog Progresa.

Fabrici će se u Bujanovcu sastati sa predsednikom Koordinacionog tela Zoranom Stankovićem, kao i sa Šaipom Kamberijem, predsednikom bujanovačke opštine.

Šef Delegacije EU takođe će učestvovati u radu Odbora zainteresovanih strana za projekat Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.

Izgradnju ovog objekta finansirala je  EU, u partnerstvu sa Vladom Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, sa preko 800.000 evra, dok je Vlada Republike Srbije, posredstvom  opštine  Bujanovac i Koordinacionog  tela, učestvovala sa 208.000 evra.

Ovom prilikom ambasador Fabrici će se sastati i sa dekanom Ekonomskog fakulteta u Subotici, Aleksandrom Gruborom.

U Vranju će šef Delegacije EU obići i radove na završetku Hirurškog bloka pri vranjskoj bolnici za koje je EU izvdojila 2,8 miliona evra.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *