Malim migrantima drugo mesto u malom fudbalu

Za epitet najboljeg nadmetali su se timovi iz Privremenih prihvatnih centara za migrante Preševo, Bujanovac i Vranje, zatim OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca i Vranja i KMF Bujanovac

BUJANOVAC, 16. decembar 2017. – Sportski centar „Mladost“ u Bujanovcu u subotu je ugostio učesnike humanitarnog turnira u malom fudbalu, na kome je učestvovalo devet ekipa osnovnoškolskog uzrasta.

Za epitet najboljeg nadmetali su se timovi iz Privremenih prihvatnih centara za migrante Preševo, Bujanovac i Vranje, zatim OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca i Vranja i KMF Bujanovac.

Prvo mesto osvojili su dečaci Škole fudbala iz Preševa, drugo je pripalo ekipi Prihvatnog centra Preševo, trećeplasirani je školski tim bujanovačke OŠ „B. Radičević“, četvrti Prihvatni centar Vranje…

Pokrovitelji ove manifestacije, koja je prvenstveno imala za cilj međusobno druženje mališana kroz sportsko takmičenje, bili su Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), Danski savet za izbeglice (DRC), uz pomoć Asocijacije „Border free“.

(Ovaj tekst deo je projekta „Senzibilizacija lokalne zajednice u odnosu na migrantsku populaciju“ koji finansira Grad Vranje)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *