NOVICA TONČEV: VUČIĆ OBEĆAO INVESTICIJE NA VLASINI

 

Premijer i narodni poslanik SPS iz Surdulice, na zajedničkom ručku u krugu najbližih saradnika, razgovarali o investicijama na Vlasini

SURDULICA/VLASINA, 06. avgust  2015 (Bujanovačke) – Premijer Aleksandar Vučić obećao je Novici Tončevu, narodnom poslaniku SPS da će vlada pomoći izgradnju kanalizacionog prstena oko Vlasine, što je osnovni preduslov za razvoj ove turističke destinaije.

Vlada Srbije neće ostaviti na cedilu opštinu Surdulica i njene ambicije vezane za razvoj turizma na Vlasini! poručio je Vučić posle posete Leskovcu i Crnoj Travi, u sredu za vreme ručka na Vlasini, u krugu najbližih saradnika i domaćina.

Vučić je ovo rekao posle informacija koje mu je, govoreći o problemima u razvoju Vlasine, izložio narodni poslanik Novica Tončev.

-Rekao sam premijeru da Vlasina, svojim ukupnim potencijalima, prevazilazi kapacitete i mogućnosti lokalne samouprave. A uslov svih uslova je izgradnja kanalizacionog prstena, koji je osnovna i elementarna pretpostavka za pun razvoj turizma i dolazak investitora  – objašnjava Tončev.

Narodni poslanik Novica Tončev dalje kaže da je premijer Vučić, kao ni jedan do sada, pažljivo saslušao prednosti izgradnje kanalizacionog prstena, kojim bi se za kratko vreme stvorili uslovi da se na Vlasini otvori 1.000 novih radnih mesta.

-Složili smo se da bi Vlasina, svojim prirodnim potencijalima, koje nema ni jedna planina u Srbiji, na takav način postala lokomotiva ekonomskog razvoja ne samo Surdulice, već i juga Srbije –priča dalje Tončev.

On je na kraju rekao da je premijer Vučić obećao da će za pet-šest dana biti doneta odluka sa koliko će sredstava Vlada Srbije ući u realizaciju projekta kanalizacionog prstena na Vlasini.

Podsetimo da prema projektu izgradnja kanalizacionog prstena staje osam miliona evra. Polovinu potrebnih sredstava, dakle četiri miliona evra, obezbediće institucije Evropske unije.

(R.I.)

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *