REPUBLIKANCI UJEDINILI SVE TRI ZAJEDNICE

Na vrata naše kancelarije ulaze i Albanci, i Srbi, i Romi. Naravno da je teško napraviti u Bujanovcu stranku koja bi okupila pripadnike svih zajednica, ali mi uspevamo, jer su građani u mešovitim sredinama u Republikanskoj stranci prepoznali snagu koja može da ih zaštiti

 

BUJANOVAC, 08. avgust  2015 (Bujanovačke) – Ono što u Bujanovcu i Preševu nije pošlo za rukom svim do sada formiranim partijama, uradili su članovi i pristalice Republikanske stranke Nikole Sandulovića.

Zato predsednikk Opštinskog odbora Avdilj Ramadani ima puno razloga da se pohvali, kako, pored Albanaca, članstvo partije čine Srbi i Romi. Kaže da Srbi, osim Nenada Stojanovića, na žalost, nisu spremni da se deklarišu kao članovi, dok su kod Roma njihove uzdanice novinar Iljaz Kasumi i nezaposleni Afrim Rašiti.

-Na vrata naše kancelarije ulaze i Albanci, i Srbi, i Romi. Naravno da je teško napraviti u Bujanovcu stranku koja bi okupila pripadnike svih zajednica, ali mi uspevamo, jer su građani u mešovitim sredinama u Republikanskoj stranci prepoznali snagu koja može da ih zaštiti – kaže Ramadani.

Inače, Republikanci su u Bujanovcu svoj odbor formirali 6. marta ove odine. Za kratko vreme posle osnivačke skupštine i Odbora, formirali su Predsedništvo, Forum žena i Forum mladih. Oni ne kriju da im je poseban cilj da, pored nezadovoljnih radom lokalne vlasti, okupe što više „učenih“ u privrednika.

Za programske ciljevi ove stranke, način i metode borbe, Bujanovac može da bude zanimljivo područje. Uz sve to sadašnja lokalna vlast nam je stvorila ambijent u kome se izuzetno teško živi, pa su to razlozi zbog kojih sam ovde

– Moji prijatelji i ja ušli smo u ovu stranku jer je ona jedina koja štiti interese nacionalnih manjina i radi u njihovu korist. Stranka se bori za sve: za Srbe, Mađare, Albance, Bošnjake, Hrvate, Rome…od Subotice do Preševa. Ja vam danas mogu reći da je ovo moja stranka za koju sam spreman da prodam i kuću – kategoričan je Ramadani.

Potpredsednik OO Republikanske stranke je albanski pesnik  Sevdailj Hiseni, ranije predsednik SO Bujanovac u prošlom mandatu. On je, kaže, u programu stranke i delovanju predsednika Nikole Sandulovića, prepoznao interese i političke ciljeve naše sredine.

-Za programske ciljevi ove stranke, način i metode borbe, Bujanovac može da bude zanimljivo područje. Uz sve to sadašnja lokalna vlast nam je stvorila ambijent u kome se izuzetno teško živi, pa su to razlozi zbog kojih sam ovde – kaže Hiseni.

Ramadani i Hiseni na kraju razgovora pažnju javnosti skreću na njihove slogane: „ Republikanska stranka  – Jugoslavija u malom“ i „Za pravo i pravdu“, i tvrde da su tu utkani osnovni ciljevi svake višenacionalne sredine.

(R.I.)

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *