LOV NA VLASINSKOG SOMA

SURDULICA, BUJANOVAC, 18. avgust 2015. (Bujanovačke) – Sledećeg vikenda na Vlasinskom jezeru okupiće se najbolji ribolovci na 4. „Somovijadi“, tradicionalnoj turističkoj i sportsko-rekreativnoj međunarodnoj manifestaciji.

-I ove godine okupljanje ribolovaca i početak takmičenja zakazujemo kod letnjikovca „Hadći Zamfira“. Tročlane ekipe treba da se prijave u subotu do 12 časova, kada takmičenje zvanično startuje – kaže Novica Stanković, rukovodilac Predela izuzetnih odlika (PIO) „Vlasina“, i podseća da će i ove godine takmičari sami izabirati mesta odakle će krenuti u lov na vlasinskog soma.

Inače, od tri člana ekipe da love smeju dva, sa po tri ribolovna pribora. Pobednici „Somovijade 2015“ su ona ekipa i onaj pojedinac, koji budu imali najteži ulov varaličarskim štapom i varalicom po izboru, sa obale ili iz čamca.

Kao i svake godine, najuspešnijim ribolovcima organizator takmičenja – Direkcija za građevinsko zemljište, odnosno Predeo izuzetnih odlika iz Surdulice, dodeliće zanimljive i vredne nagrade.

(R.I.)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *