SEX I LJUBAV: ISTINE I ZABLUDE O BRADAVICAMA

Naučnici kažu da je razlog muške opsednutosti psihološke prirode jer su bradavice, zbog dojenja, jedan od simbola plodnosti.

Bilo kako bilo, muškarci na ženske bradavice ipak gledaju samo kao na jednu od erogenih zona, a evo šta bi još trebalo da znate o njima.

One je mogu dovesti do orgazma

Većini žena godi da im tokom predigre dodirujete grudi i bradavice, a smatra se da između 1 i 3 odsto njih, usled pravilne stimulacije bradavica, može da postigne orgazam.

Postoje 4 vrste bradavica

 

Ne postoji jedan “model” bradavica koje se smatraju idealnim. Ženske bradavice mogu biti normalne – ispupčene svega nekoliko milimetara, ravne – u ravni s areolom, ispupčene – isturene do 1 cm, i uvučene – koje su prirodno smeštene u svojim jamicama.

 

Ne liče jedna na drugu

 

Nijedna žena nema 100 odsto simetrične bradavice. Kao što jedna dojka može da bude veća od druge, tako i bradavice mogu da budu različite. Ako se ne radi o vrlo očiglednim razlikama, onda je ovo sasvim normalno.

Mogu da menjaju boju

 

Boja ženskih bradavica zavisi od ženinog hormonskog statusa. Tako, na primer, tokom uzimanja kontracepcije ili nakon trudnoće bradavice mogu da postanu tamnije.

 

Moguće je i da se potpuno izmene

 

Ovo svakako nije dobra vest, jer bi to mogao da bude znak retkog i najagresivnijeg oblika kancera dojke, koji kožu bradavica čini vrlo osetljivom.

 

Gotovo sve žene imaju dlačice na areolama

 

Kod nekih žena je ovo više, a kod nekih manje izraženo. Areole su kružne pigmentacije koje uokviruju bradavice i, iako najvećem broju žena dlačice na njima smetaju, nije preporučljivo čupati ih sa ove male regije.

 

Oko njih se nalaze male “kvržice”

 

To nisu neke opasne kvržice, već žlezde, i s njima je sve u redu dok nestaju pa se opet pojavljuju, što je urokovano menstrualnim ciklusom. I, naravno, dok ne osetite da rastu.

Izvor Telegraf

Foto Alo

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *