ARIFI: OD AMBASADE SAD OČEKUJEMO JOŠ VEĆI DOPRINOS POLITIČKOJ STABILNOSTI

Pored ulaganja u infrastrukturu, od Ambasade SAD očekujem da dodatno doprinese političkoj stabilnosti regiona – poručio je predsednik opštine Bujanovac američkom ambasadoru Majku Kirbiju

BUJANOVAC, 21. avgusta  2015. (Bujanovačke) – Pored ulaganja u infrastrukturu, od Ambasade SAD očekujem da dodatno doprinese političkoj stabilnosti regiona – poručio je predsednik opštine Bujanovac američkom ambasadoru Majku Kirbiju.

Arifi, Kirbi i ministar odbrane Bratislav Gašić u četvrtak su predali na upotrebu renovirane objekte Predškolske ustanove i Muzičke škole. Na ovom projektu, u koji je Ambasada SAD uložila 130.000 evra, zajedno su dve nedelje radili pripadnici Vosjek Srbije i Nacionalne garde američke države Ohajo

– Ovo je samo jedna od planirane 132 aktivnosti Vojske Srbije i oružanih snage SAD. Mi smi zahvalni Gardi Ohaja i Ambasadi SAD, koji su uložuili značajna sredstva u rekonstrukciju ovih objekata, čime će biti stvoreni bolji uslobvi za boravak dece i nastavu učenika – rekao je na svečanosti ministar Gašić.

Ambasador Kirbi je izrazio zadovoljstvo što dve vojske, pored saradnje u međunarodnim mirovnim misijama, sarađuju i na ovaj način.

Na oba objekta u potpunosti je zamenjena stolarija, postavljene nove električne instalacije i sagrađeni sanitarni čvorovi.

Posle predaje na upotrebu ovih objekata ministar Gašić i ambasador Kirbi sa saradnicima obišli su Prihvatni centar za izbeglice u Preševu, da bi se na licu mesta upoznali sa problemima migranata kojih je sve više.

R. Irić

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *