SEX I LJUBAV: VRSTE ORGAZAMA KOJE NE SMETE DA PROPUSTITE

Menjanje poza u seksu može pomoći vašem partneru da što duže izdrži – savetuju stručnjaci

Budući da su žene mnogo komplikovanija bića od muškaraca, tako je i njihov doživljaj orgazma nešto što se dešava na više različitih načina. Evo i kojih.

Klitoralni orgazam

Kad bi orgazmi bili vrste sladoleda, ovaj bi orgazam bio vanila – učestao i standardan. Do ove vrste orgazma dolazi stimulisanjem klitorisa, a opisuje se kao lokalizovan, jak i kratak doživljavaj. Seksualni terapeut Dženet Vulf daje i savet kako ga doživeti što češće.

– Masturbirajte u predigri, ali i neposredno pre orgazma, kako biste doživeli klitoralni orgazam. Osim toga, kad otkrijete šta vam najviše odgovara, moći ćete to isto da otkrijete i partneru.

Vaginalni orgazam

Vaginalni orgazam ne doživljavaju sve žene i teže ga je postići nego klitoralni. Opisan je kao intenzivniji i dugotrajniji, a osećaj se širi na celo telo. Postiže se samim odnosom više nego stimulacijom klitorisa. Stručnjaci savetuju kako postići vaginalni orgazam.

– Osim dužeg seksa, pomoći će i da vaš partner penetrira u vas otpozadi. Menjanje poza u seksu može pomoći vašem partneru da što duže izdrži.

“Mešani” orgazam

To je mešavina klitoralnog i vaginalnog seksa, odnosno ono što doživite kada oba orgazma doživite istovremeno. Ova vrsta orgazma traje od jednog do čak 15 minuta, a završava jednim “velikim” orgazmom. Ako želite da doživite ovakvu vrstu orgazma, morate uložiti više truda. Potrebna je velika veština, a stručnjaci preporučuju dve uobičajene poze. Misionarsku pozu, i onu u kojoj je žena gore.

Orgazam nakon treninga

Ovo je orgazam nakon vežbanja. Žene koje su osetile ove orgazme, opisale su ih kao manje intenzivne, ali ipak prijatne. Ako želite da ih češće doživljavate, morate da vežbate. Morate da ubrzate rad srca i da radite vežbe za donji stomak. Dugo i intenzivno treniranje učiniće da počinete da se osećate prijatno i uzbuđeno, pre svega zbog boljeg dotoka krvi.

Kožni orgazam

Sve što vam je potrebno za ovu vrstu orgazma jeste muzika. Znate ono kada se naježite od određene muzike? To je “kožni” orgazam. Prijatna muzika dovešće vas do prijatnog osećaja na koži. Stručnjaci veruju da je za ovaj osećaj odgovorna nagla promena u muzici koju slušamo, na primer, promena tona ili nagli skok s tihog na glasni ton.

Izvor: Telegraf

Foto: nadlanu.com




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *