ODBORNICI 12. SEPTEMBRA O ZAJEDNICI ALBANSKIH OPŠTINA

Skupština odbornika, koja bi trebalo da odlučuje o inicijativi Jonuza Muslijua o formiranju zajednice albanskih opština, najverovatnije će biti održana 12. septembra

BUJANOVAC, 31. avgust  2015. (Bujanovačke) – Skupština albanskih odbornika tri opštine, koja bi odlučivala o inicijativi za formiranje zajednice albanskih opština, trebalo bi da se održi u suboru 12.septembra.

Оdluku o sazivanju sednice Skupštine Albanaca odbornika Bujanovca, Preševa i Medveđe u nedelju popodne dogovorili su najviši politički predstavnici četiri, od ukupno šest, partija koje okupljaju Albance juga Srbije: inicijator predloga Jonuz Misliu, šef  Pokreta za demokratski progres (PDP) i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, prvi čovek Preševa Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA), Skender Destani, lider Demokratske unije Doline (DUD) i Hajredin Hida, potpredsednik Demokratske partije (DP).

Sednici nisu prisustvovali predstavnici Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija i Demokratske unije Albanaca (DUA) Rahmija Zuljfijua.

Skupštinu će pripremiti tročlana radna grupa u koju su ušli predstavnici DPA, PDP i DP. Ova trojka će se sastati pošto se održi konsultativni sastanak sa Rizom Halimijem.

Odbornici će, kako saznajemo, raspravljati o temi koja glasi „Albanci Preševske doline posle briselskog sporazuma Ise Mustafe i Aleksandra Vučića, kojim će na Kosovu biti formirana Zajednica srpskih opština“.

Zoran Stanković, predsednik Koordinaciong tela za tri opštine, ranije je za „Bujanovačke“ izjavio da od albanskih lidera očekuje „političku ozbiljnost i odgovornost“ po ovom pitanju.

(R. I.)

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *