BOSILEGRAD: ZAHARIJEV OSNOVAO POKRET ZA REPUBLIČKE IZBORE

Dugogodišnji predsednik opštine osnovao Pokret „Tova sme nie – Prirodni pokret – Vladimir Zaharijev“ sa kojim će učestvovati i na parlamentarnim izborima 

BOSILEGRAD, 3. Septembar 2015. – Politički Pokret „To smo mi – Prirodni pokret“ („Tova sme nie“) formiran je sinoć u Bosilegradu sa ciljem da učestvuje na izborima na svim nivoima, a predsednik te opštine Vladimir Zaharijev nalazi se na njegovom čelu.

Na osnivačkoj Skupštini pokretu je pristupilo pedesetak članova koji predstavljaju inicijativni obor, a među njima je svih 18 odbornika Demokratske stranke Srbije (DSS) kojoj pripada i Zaharijev, zatim direktori javnih preduzeća i ustanova, dok će narednih dana pokretu moći da se pridruže ostali zainteresovani.

Prema rečima Stefana Stojkova iz Inicijativnog odbora, Pokret će imati nacionalni karakter i pokušaće da animira potencijalno članstvo iz cele Srbije:

– Pokret „To smo mi“ učestvovaće i na parlamentarnim i na lokalnim izborima. Predstoji nam uskoro zvanična registracija i što se nas tiče spremno čekamo izbore – kaže Stojkov za Bujanovačke.

On objašnjava da svi oni, koji su poput Zaharijeva bili članovi DSS, ostaju za sada u toj partiji, ali će na izbore izaći kao pokret.

Za stranke i pokrete nacionalnih manjina na republičkim izborima važi takozvani prirodni prag. Prema njemu, broj glasova dovoljnih za mesto u Skupštini dobija se kada se broj važećih glasova na izborima podeli sa 250, koliko je mesta u parlamentu. Primera radi, ako na izborima bude 3 miliona važećih listića, za poslaničko mesto dovoljno je 12.000 glasova.

Vladimir Zaharijev se na čelu Bosilegrada nalazi od 2001, a njegov DSS na svim narednim izborima dobija ubedljivu podršku birača. U ovom trenutku njegov DSS u lokalnom parlamentu ima 18 od 31 odbornika

Foto: Osnivačka Skupština Pokreta To smo mi

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *