AMBASADOR ALBANIJE DANAS U BUJANOVCU I PREŠEVU

Prema saznanjima „Bujanovačkih“, Ilir Boćka će sa Muslijuem, Arifijem i Mustafom razgovarati o inicijativi za formiranje zajednice albanskih opština

BUJANOVAC, 07. septembar  2015. (Bujanovačke) – Ambasador Albanije u Beogradu, Ilir Boćka, danas boravi u opštinama Bujanovac i Preševo. Cilj ove posete i teme razgovora sa najvišim političkim zvaničnicima Bujanovca i Preševa nisu saopšteni, ali će, kako saznajemo, jedna od glavnih tema razgovora biti inicijativa o formiranju zajednice albanskih opština.

Prema šturim informacijama do kojih su došle „Bujanovačke“, ambasadora će u Bujanovcu primiti Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, a potom će se sastati  i sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem. U podnevnim satima ambasador Boćka posetiće Preševo gde će razgovarati sa predsednikom opštine Ragmijem Mustafom.

Jonuz Musliju inicirao je Skupštinu albanskih odbornika Preševa, Medveđe i Bujanovca na kojoj bi se odlučivalo o zajednici albanskih opština kao odgovor na sporazum u Briselu Beograda i Prištine o početku funkcionisanja Zajednice srpskih opština na Kosovu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *