KOMUNALAC: ZAŠTITNA TRAKA ZA MIGRANTE I DECU

Bujanovac, 8. septembar 2015. – Javno preduzeće „Komunalac“ postavlja zaštitne trake oko zelenih površina oko autobuske stanice uvek kad iz Makedonije u Bujanovac stigne veći talas migranata sa Bliskog istoka.

Avnija Ismailji, direktor Komunalca kaže da ove trake ne služe samo da spreče izbeglice da tu odmaraju, već i decu iz okolnih zgrada koja se ovde igraju:

traka

– Sad smo skinuli trake, a postavljamo ih kad dođe veći broj izbeglica. Jedina namera nam je da sačuvamo zelenilo, ne toliko od izbeglica koliko od dece – kaže Ismailji.

traka2

Lokalni portal „Lugina-lajm“ skreće pažnju na paradoksalnu situaciju u kojoj je predsednik opštine Nagip Arifi pozvao Bujanovčane da na svaki način pomognu izbeglicama, dok njegov saradnik zaštitnim trakama onemogućava umornim i iznemoglim ljudima da odmore u hladovini u pauzi dok čekaju prevoz ka severu.

Bujanovačka autobuska stanica je poslednjih nekoliko meseci jedna od tranzitnih stanica migranata koji u Zapadnu Evropu beže iz Sirije, Avganistana, Iraka i drugih ratom zahvaćenih zemalja.

Foto: Lugina – lajme




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *