SVE SRPSKE STRANKE NA JEDNOJ LISTI

 

Izvori Bujanovačkih potvrdili da su pri kraju razgovori o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima. Na ovaj način lokalni Srbi mogli bi da dobiju 17 predstavnika u parlamentu, šest više nego što imaju sada

BUJANOVAC, 10. septembar  2015. (Bujanovačke) – Deluje kao dobra šala, a ipak je istina: sve političke opcije Srba u Bujanovcu, na sledećim lokalnim izborima, nastupiće sa jednom listom!

Ako se to dogodi, biće to prva jedinstvena srpska lista od nastanka višepartijskog sistema, koja bi tako u lokalnom parlamentu mogla da dobije oko 17 odbornika (sve srpske stranke sada imaju 11 predstavnika).

– Tačno je. Do sada smo imali nekoliko sastanaka iza zatvorenih vrata. Dogovori  i dalje teku, a kod učesnika vlada velika spremnost da na sledećim lokalnim izborima svi Srbi budu na jednoj listi – kaže izvor Bujanovačkih koji učestvuje u razgovorima.

Saznajemo takođe da su najjače partije Srba dobile takve signale iz svojih centrala u Beogradu, pa ostaje samo pitanje dogovora sa grupama građana i malim partijama.

– Konstatovali smo u razgovorima da je više besmisleno da na lokalne izbore idemo pocepani, u nekoliko kolona, jer nas to nigde neće odvesti. Trenutno razgovaramo o nizu organizacionih i tehničkih pitanja, ali sam siguran da ćemo u javnost uskoro izaći sa konačnim rezultatima ovog dogovora – nastavlja naš izvor.

Na poslednjim lokalnim izborima u Bujanovcu Srbi su nastupili sa sedam listi, a samo su tri postale parlamentarne, osvojivši sa 7.598 glasova ukupno 11 mandata.

Grupa Građana „Srojanča Arsić“ osvojila je 5, Koalicija stranaka „Izbor za bolji Bujanovac“ 4 i lista „Pokrenimo Bujanovac – Tomislav Nikolić SNS“  2 mandata.

Bez mandata ostale su liste:Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica,  Srpska radikalna stranka dr Aleksandar Mitrović, GG Trajko Trajković i Dragan Veličković i koalicija Jedinstvene Srbije i PUPS.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *