PREŠEVO: DIPLOMATE OBILAZE MIGRANTE

Prihvatni centar za izbeglice u Preševu danas će obići predstavnici diplomatskog kora i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković, javlja RTS.

U Preševu će boraviti i predstavnici Kancelarije Ujedinjenih nacija u Beogradu, Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji, Kancelarije Međunarodne organizacije za migracije u Beogradu, OEBS-a…, najavilo je Ministarstvo.

Centar za privremeni prihvat i smeštaj migranata i azilanata u kome se oni registruju otvoren je u Preševu 8.jula. Njima je obezbeđena odgovarajuća administrativna podrška za dobijanje dokumenata kao i zdravstvena pomoć, mesto za odmor i hrana.

Zbog povećanog priliva ljudi, žena i dece aktivisti Crvenog krsta počeli su da rade u tri smene, odnosno 24 sata dnevno kako bi se svima pomoglo.

Agencija Tanjug javila je da ovih dana Preševljani migrantima ustupaju svoje nedovršene kuće kako bi se sklonili od kiše i hladnoće.

Od sinoć u Preševu za izdavanje papira čeka do 5.000 migranata. I u Miratovcu, selu pored Preševa, ima na hiljade migranata. Oni u ovo selo dolaze iz Makedonije, odakle ih autobusi prevoze do Preševa.

Foto: balkans.aljazeera.net




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *