ARSIĆ: U ČETVRTAK DOGOVOR O KVOTAMA

Posle dogovora o zajedničkom nastupu na izborima, predstavnici stranaka koje okupljaju Srbe započinju razgovore o raspodeli odborničkih mandata

BUJANOVAC, 14. septembar 2015. – Predstavnici stranaka koje okupljaju bujanovačke Srbe u četvrtak će razgovarati o raspodeli kvota, pošto su se dogovorili da na lokalne izbore izađu na jednoj listi – potvrdio je za Bujanovačke Stojanča Arsić.

Arsić, čija grupa građana sa Miodragom Milkovićem, direktorom Veterinarske stanice, u ovom sazivu ima najviše odbornika od 11 koliko je pripalo srpskim partijama, veruje da će kompromis biti pronađen.

-Neka stranka će možda nešto i da izgubi, ali je važno da svi zajedno dobijamo, u korist građana – kaže Arsić.

On ocenjuje da bi ujedinjena srpska lista moga da dobije 17 mandata (lokalni parlament ima 41 mesto) i da tako predstavlja ozbiljnu političku snagu. Na prošlim izborima 2012. srpske stranke izlašle su samostalno, a ujedinile su se posle izbora kada su ušle u koaliciju sa Demokratskom partijom predsednika opštine Nagipa Arifija, kojoj se kasnije priključio i Pokret za demokratski progres Jonuza Muslijua, koji je dobio i mesto predsednika parlamenta.

Arsić, aktuelni Arifijev zamenik kaže da sastanku o dogovoru o zajedničkom nastupu nije prisustvovao predsednik Jedinstvene Srbije.

Inače, u Bujanovcu deluje 11 stranaka koje okupljaju Srbe. Osim Arsićeve i Milkovićeve grupe građana, tu su još PUPS, Narodni pokret, GG Trajko Trajković, Pokret socijalista, SRS, SNS, SPS, SDS, DSS i JS, uz napomenu da DS više nema odbor.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *