BIVŠI PREDSEDNIK ALBANIJE U PREŠEVU

Alfred Mojsiju, koji se na čelu Albanije nalazio od 2002. do 2007. godine, razgovaraće sa političkim predstavnicima Albanaca

Preševo, Bujanovac, 18. septembar 2015 (BUJANOVAČKE) – Alfred Mojsiju, predsednik Albanije od 2002. do 2007. godine, boravi danas u Preševu gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Albanaca.

Tema tih razgovora i konkretan cilj njegove poste nisu zvanično saopšteni, ali se pretpostavlja da će se razgovarati o političkoj situaciji nakon inicijative za formiranje Asocijacije opština Preševske doline.

Prema nezvaničnim najavama, Mojsiju će pokušati da pomiri suprotstavljene stavove unutar albanske političke scene, posebno u svetlu činjenice da Skupštini albanskih odbornika iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, na kojoj je prošle subote izglasana odluka o osnivanju Asocijacije, nisu prisustvovali odbornici Partije demokratskog delovanja (PDD) narodnog poslanika Rize Haljimija, koja je za danas najavila protest u Preševu protiv lokalne vlasti čiju okosnicu čini Demokratska partija Albanaca (DPA) predsednika opštine Ragmija Mustafe.

Inače, Mojsiju je poznat kao zagovornik ujedinjenja Albanije i Kosova.

O detaljima njegove posete Preševu informisaćemo vas u toku dana.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *