BSK: MIŠIĆ PONOVO U DRESU I KOPAČKAMA

Za BSK danas igraju samo oni koji to zaista i žele, pa je celu utakmicu u Medoševcu (0:4) odigrao sportski direktor Nenad Mišić, koji je tri puta stariji od nekih prvotimaca

Bujanovac, 18. septembar 2015. Koliko para – toliko muzike! Ova narodna prevedena na teren zbivanja u bujanovačkom zonašu BSK, u pravom smislu reči označava potpuni mir lišen svake buke i muzike. Ali ne zbog lagodnosti. Para poodavno nema, bar ne onoliko koliko je potrebno da nekada prepoznatljivo fudbalsko ime na „južnoj pruzi“ normalno (pro)funkcioniše. Od osmeha, pesme i muzike ni u naznakama. Kao ni od bodova u prvih pet odigranih prvenstvenih kola. Na tabeli mesto na samom dnu, bodova 0, data 4 gola, primljenih 19.

Pitanje je trenutka do kada će dvojica usamljenih zanesenjaka verovati da će „nemoguću misiju“, koju su započeli u posrnulom klubu pretvoriti u moguću. Dragan Videnov, letos izabrani predsednik kluba i Nenad Mišić, sportski direktor ( pre dve godine predsednik ) svojski se trude da izvuku klub iz provalije u koju je upao pre više godina. Njihovu viziju stvaranja boljeg, stabilnijeg i jačeg BSK-a pokvarilo je saznanje o nasleđenim dugovima, o kojima se nije govorilo, bar ne o pravim iznosima, kada su na vanrednoj skupštini preuzeli klub.

Videnov

Videnov

– Sada funkcionišemo na kratke staze- od nedelje do nedelje, od utakmice do utakmice. Pa dokle izdržimo – kaže Videnov, razočaran neizainteresovanošću i inertnošću onih koji svesno skreću poglede od kluba koji, kako su nekada javno isticali, mnogo poštuju i vole?!

I dodaje da se ta njihova privrženost i ljubav očigledno odnosila na one periode klupskog postojanja kada je bilo para.

image

Sada za BSK treniraju i igraju oni igrači koji to uistinu žele!? Stiče se utisak da je takvih sve manje, pa se na prošlonedeljnoj utakmici u Medoševcu, koju su „romantičari“ očekivano izgubili ( 0:4 ) u sastavu ekipe našao i sportski direktor Mišić, koji je odigrao celu utakmicu. I ne bi bilo ništa neobično da pedesetogodišnji direktor nije igrao sa dečacima, a takvih je bila bar trećina u sastavu, od kojih je tri puta stariji. Podatak za Ginisa. I nije sportski direktor razočarao igrom i zalaganjem, naprotiv. Ali, da li je to rešenje? Da li je to put koji će ovdašnji fudbal izvući iz krize? Naravno, ne. Vreme je da se uspavani probude, da se uključe u rešavanje problema, da konkretno pomognu Videnovu i Mišiću, da se fudbaleri koji su otišli u druge klubove vrate u BSK… Kako bi Bujanovac ponovo imao respektabilan i cenjen fudbalski klub. Već u ovoj godini u kojoj (ne) obeležava sedam decenija postojanja…

Života Matić (Fudbalska zona)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *