PROTEST VETERANA OVPMB I OPOZICIJE U PREŠEVU: OVO JE ALBANIJA

Učesnici su nosili transparente na kojima je pisalo: „Bujanovac, Preševo i Medveđa su Albanija“, „Mladima posao, lopovima batine“, „Albanci su ponovo izbeglice“ i „Ragmijev klan – interes Srbije“

PREŠEVO, BUJANOVAC, 18.septembar 2015. (Bujanovačke) – „Zgaženi i zaboravljeni“ bio je glavni moto protesta koji su danas u centru Preševa organizovali Udruženje veterana OVPMB, opozicija i građani.

Prema rečima organizatora, protest je uperen protiv „lokalne i vlasti u Beogradu“, a neposredan povod je zahvalnica koju je predsednik opštine Ragmi Mustafa uručio Aleksandru Vučiću prilikom letošnje posete premijera Preševu.

Pred oko 150 okupljenih govorili su Nazim Hajredini, predsednik Udruženja bivših pripadnika amnestirane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe u Bujanovca (OVPMB), sekretar tog udruženja Munir Redžepi, Ibrahim Kadriju, penzionisani profesor filozofije i jedan od idejnih tvoraca referenduma 1992. i student Elbasan Salihu, koji je pročitao proglast sa protesta.

Munir Redžepi rekao je reporteru Bujanovačkih da je protest uperen protiv lokalnih i centralnih vlasti zbog, kako je naveo, uskraćenih ljudskih prava i sloboda Albanaca, diskriminacije u obrazovanju i nerešenog pitanja upotrebe nacionalnih simbola i pisma.

Učesnici su nosili transparente na kojima je pisalo: „Bujanovac, Preševo i Medveđa su Albanija“, „Mladima posao, lopovima batine“, „Albanci su ponovo izbeglice“ i „Ragmijev klan – interes Srbije“.

Skup ispred zgrade lokalne samouprave trajao je manje od sat vremena i protekao je bez incidenata i bez vidljivog prisustva policije.

Okosnicu vlasti u Preševu čini Demokratska partija Albanaca (DPA) predsednika opštine Ragmija Mustafe.

Foto: Novosti




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *