REKONSTRUKCIJA PRUGE KOD BUJANOVCA

Planirani početak radova na deonicama Vranjska Banja-Ristovac (17,7 kilometara) i Bujanovac-Bukarevac (13,7 kilometara) je prvi kvartal 2016. godine

BUJANOVAC 22. septembar 2015. (Beta, Bujanovačke) – Preduzeće Infrasruktura Železnice Srbije potpisaće sutra sa ruskom kompanijom RŽD internešnel ugovor o remontu tri deonice na južnom delu Koridoru 10 za 26,4 miliona dolara.

Planirani početak radova na deonicama Vranjska Banja-Ristovac (17,7 kilometara) i Bujanovac-Bukarevac (13,7 kilometara) je prvi kvartal 2016. godine, dok će radovi na deonici Vinarce-Đorđevo (15 kilometara) početi u trećem kvartalu 2016. godine.

Kako se navodi u saopštenju, predviđena je rekonstrukcija 46 kilometara pruge u okviru dela projekta modernizacije koja se finansira iz ruskog državnog kredita od ukupno 800 miliona dolara.

U potpunosti će biti zamenjeni donji i gornji stroj pruge, i modernizovani sistemi signalizacije i telekomunikacija i kontaktna mreža.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i novi predsednik Ruskih železnica Oleg Belozjorov koji će sutra pre podne vozom proći 18 kilometara rekonstruisane deonice pruge Golubinci-Ruma koja će biti otvorena za saobraćaj.

Foto: www.in4s.net




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *