MLADI PREŠEVA TRAŽE POMOĆ EDIJA RAME

Aktivisti Kancelarije za mlade uputili molbu premijeru i predsedniku Fudbalskog saveza Albanije da deo prihoda sa utakmice Albanija-Srbija 8. oktobra doniraju izbeglicama u Preševu

PREŠEVO, 25. septembar 2015. (Bujanovačke) – „Gospodo predsednici, mi mladi javljamo vam se iz male i ekstremno nerazvijene opštine Preševo sa molbom da deo prihoda od fudbalske utakmice Albanija – Srbija, uputite za izbeglice, kojih je u Preševu svakoga dana po nekoliko hiljada“.

Ovako počinje pismo koje su predsedniku Vlade Albanije Edi Rami i predsedniku Fudbalskog saveza Armandu Dukaju, uputili aktivisti Kancelarije za mlade.

Svoju molbu oni su potkrepili fotografijom i reklamnim panoom sa natpisom „refugees“ (izbeglice), koje ovi mladi ljudi nazivaju „modernim svetskim žrtvama“.

Aktivisti Kancelarije za mlade na nogama su već četiri meseca, od kada je posebno povećan broj ljudi koji beže prema zemljama Evropske unijie.

-Mi smo sigurni da će naš apel upućen dvojici albanskih zvaničnika uroditi plodom. U kojoj meri i kakva će ta pomoć biti uskoro ćemo saznati – kaže Valon Arifi, jedan od aktivista Kancelarije za mlade u Preševu i dodaje da, ako bi pitali fudbalere i jedne i druge reprezentacije, da bi oni sigurno pristali da deo prihoda od ulaznica ide za migrante.

Utakmica između Srbije i Albanije, u okviru kvalifikacija za Evorsko prvenstvo igra se 8. oktobra u Elbasanu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *