ŠĆIPRIM ARIFI: TRAŽIMO OSNOVNI SUD

 

Predsednik Alternative za promene očekuje da će građani i druge partije podržati njegovu ideju

PREŠEVO, 25. septembar 2015. (Bujanovačke) – Članovi i aktivisti tek formirane partije Alternativa za promene (AZP) iz Preševa, od danas sakupljaju potpise za peticiju, kojom od vlasti u Beogradu i međunarodne zajednice traže povratak ukinutog Osnovnog suda u Preševu.

Oni građane Preševa danas i narednih dana očekuju na pultovima kod zgrade bivšeg Osnovnog suda i kod Autobuske stanice.

-Očekujemo da će ovu inicijativu potpisati nekoliko hiljada građana, s obzirom da je ukidanje Osnovnog suda kod stanovnika naše opštine proizvelo velike probleme – kaže Šćiprim Arifi, predsednik AZP.

Arifi dodaje da će peticija sa potpisima građana potom biti upućena Vladi Srbije, resornom ministarstvu i ambasadorima svih zemalja Evropske unije akreditovanim u Beogradu.

– Peticija će biti upućena Federiki Mogerini, visokoj predstavnici EU za bezbednost i spoljnu politiku.

U Alternativi za promene očekuju da će građani Preševa, kao i oni koji su danas politički podeljeni u nekoliko kolona, prihvatiti ovu inicijativu i dati podršku ideji da se pravnim i političkim sredstvima izbore za svoja ustavna prava.

U ovoj tek formiranoj političkoj partiji odbijaju da komentarišu formiranje Zajednice albanskih opština (ZAO), smatrajući taj potez

„čistim marketingom političkih amatera nekih partija“.

Arifi je postao poznat kada je ušteđevunu stečenu u inostranstvo uložio u osnivanje političke stranke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *