RADNICI STOPIRALI RADOVE NA POZORIŠTU: SUMNJA SE U OTROVNE MATERIJE

Povodom prekida ugovorenih radova na izradi vodovodne i kanalizacione mreže u zgradi Pozorišta  ,,Bora Stanković“ u  Vranju, gradonačelnik Zoran Antić, koji je i predsednik Odbora za izgradnju, naložio je po hitnom postupku da se preduzmu sve aktivnosti i utvrde razlozi, koji su uslovili obustavu radova – saopštava Služba za odnose s javnošću Antićevog kabineta

VRANJE, 2. oktobar 2015 – Radnici vranjskog Vodovoda u utorak su obustavili rad na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u zgradi Pozorišta, sa obrazloženjem da su osetili mučninu i povraćanje.

Prema nezvaničnim podacima Bujanovačkih, sumnja se da materijal kojim je premazivana oplata sadrži neke nedozvoljene supstance koje su kod radnika Vodovoda izazvale ovakve reakcije.

Ovu informaciju za „Bujanovačke“ je potvrdio Zoran Antić, gradonačelnik Vranja. On je rekao da su uzorci materijala poslati na analizu u nekoliko referentnih ustanova.

On je od Građevinskog preduzeća ,,Banković“, koje je bilo angažovano na izvođenju radova u prvoj fazi, zatražio da se pismeno izjasni o nastaloj situaciji i to po hitnom postupku.

Povodom prekida ugovorenih radova na izradi vodovodne i kanalizacione mreže u zgradi Pozorišta  ,,Bora Stanković“ u  Vranju, gradonačelnik Zoran Antić, koji je i predsednik Odbora za izgradnju, naložio je po hitnom postupku da se preduzmu sve aktivnosti i utvrde razlozi, koji su uslovili obustavu radova – saopštava Služba za odnose s javnošću Antićevog kabineta.

– Tokom prošle godine po nalogu Republičkog građevinskog inspektora resornog ministarstva naloženo je da se izvrši provera sredstava koja se koriste za premazivanje oplate i tada je utvrđeno da je upotrebljeno ulje domaćeg proizvođača ,,NIS PETROL“ iz Novog Sada – kaže Antić, dodajući da je ceo proces izgradnje pratio Nadzorni organ, odnosno ljudi od struke.

– Kao investitori poštovali smo sve zakonske procedure i propise, a ono što nećemo dozvoliti ni u kom slučaju jeste da budu ugroženi radnici. Zato ćemo i ispitati odgovornost svih angažovanih subjekata – precizira Antić.

Na osnovu mišljenja Komisije, koju je gradonačelnik Zoran Antić formirao odmah nakon prekida radova na izgradnji pozorišta, biće angažovana ovlašćena stručna ustanova da ispita radnu sredinu, odnosno izvrši analizu građevinskog materijala, kako bi bilo utvrđeno činjenično stanje i predložene potrebne mere, a u cilju zaštite zdravlja angažovanih radnika JP,,Vodovod“.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *