BUJANOVČANI U VELIKOM KOLU ZA GINISA

BUJANOVAC, NOVI SAD 5. oktobra 2015. – Obaranju Ginisovog rekorda u „Velikom kolu“ u Novom sadu doprinos su dali i folkloristi iz Bujanovca.

KUD Soko sa 34 svoja člana bio je u nedelju deo razigranog lanca od 12.ooo igrača iz deset zemalja, dugog šest kilometara. Prema rečima organizatora, očekuje se i zvanična potvrda rekorda iz Londona, a dosadašnji rekord je kolo sa 250 igrača.

kolo3kolo4

Nenad Mitić, predsednik KUD Soko i braća Nasković, Aleksandar i Milan, umetnički rukovodioci, i dalje sumiraju utiske iz Novog Sada:

-Sve je bilo fantastično! Ponosni smo što smo dali svoj doprinos jednoj ovako velikoj i značajnoj manifestaciji – kažu uglas.

kolo1kolo2

Pred nekoliko hiljada posmatrača u četiri novosadska bulevara, članovi 258 kulturno-umetničkih društava iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Italije, Mađarske, Slovenije, Nemačke i Austrije, igrali su Veliko bačko kolo, Katanku i Užičko kolo, praćeni muzikom sa ozvučenja.

KUD SOKO je je sa radom počeo 2013. na gradsku slavu Petrovdan, i za to vreme društvo je učestvovalo na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Kao najveći uspeh računaju treće mesto u nadigravanju na Festivalu folklora u Bosilegradu, u konkurenciji 52 društva.

KUD Soko ima oko 200 članova raspoređenih u četiri kategorije.

Osim njih, obaranju rekorda doprineli su i igrači KUD Vrelo iz Rakovca sa dvadesetak igrača.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *