JUNICA IZ KONČULJA MEDJU 15 NAJBOLJIH U SRBIJI

Za nas u Bujanovcu i Veterinarskoj stanici, ovo je veliki uspeh, jer smo mi pioniri u ovom poslu u Srbiji. Na ovaj način smo pokazali da ćemo uskoro moći uspešno da se merimo sa najboljim odgajivačima goveda simentalske rase – kaže Miodrag Vilković, direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu

BUJANOVAC, 5. oktobar  2015. (Bujanovačke) – Grlo Dona, čiji je vlasnik Hamdi Ademi iz sela Končulju kod Bujanovca, ušlo je u krug od 15 najboljih junica u Srbiji.

Ovo visoko priznanje junica Dona je izborila u konkurenciji 42 najbolja grla na prvoj Republičkoj izložbi grla simentalske rase, koja je ovog vikenda održana u Kruševcu.

-Za nas u Bujanovcu i Veterinarskoj stanici, ovo je veliki uspeh, jer smo mi pioniri u ovom poslu u Srbiji. Na ovaj način smo pokazali da ćemo uskoro moći uspešno da se merimo sa najboljim odgajivačima goveda simentalske rase – kaže Miodrag Vilković, direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu.

Grlo Dona staro je svega godinu i devet meseci, a njena majka je vlasniku u trećoj laktaciji davala 4.826 litara mleka za godinu dana.

Inače, na ovoj, prvoj Republičkoj izložbi goveda simentalske rase, Bujanovac su predstavljala pobednička grla sa Opštinske izložbe održane 26. septembra. To su grla: Zorana Trajkovića iz Svete Petke, Burhana Nazipija iz Velikog Trnovca i Hamdi Ademija iz Končulja.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *