Kamp za izbeglice početkom nedelje

Kamp za registraciju izbeglica u fabrici Svetlost biće otvoren početkom predstojeće nedelje – najavio ministar Vulin

BUJANOVAC 11. oktobar 2015. (Tanjug, Bujanovačke) – Početkom sledeće nedelje u Bujanovcu će biti otvoren registracioni kamp za izbeglice – najavio je ministar Aleksandar Vulin a prenosi Tanjug.

Kakos u Bujanovačke već pisale, ovaj kamp nalaziće se u Fabrici akumulatora Svetlost. O ČEMU ČITAJTE OVDE

svetlost

Prema njegovim rečima, u poslednjih nekoliko dana u Srbiju dnevno ulazi šest do sedam hiljada izbeglica, ali das u svi oni registrovani, nahranjeni i pregledani.

Vulin je  rekao da Srbija neće smanjiti procedure i prestati da registruje sve koji uđu u nju i pored očekivanog pojačanog dolaska izbeglica.

Komentarišući pomoć od 17 miliona evra za Srbiju, Vulin je rekao da Srbiji taj novac znači, budući da na početku godine nije budžetom predvidela sredstva za izbeglice, ali da to ni izbliza nije dovoljno.

Vulin je rekao da će Srbiji, budući da dolazi zima, na prvom mestu biti potrebna direktna budžetska pomoć, ali i da tokom zime reši čitav niz manjih privatnih centara koji će biti privremenog karaktera.

Uz podsećanje da je od početka godine kroz Srbiju prošlo 172.000 ljudi, Vulin je upozorio da zima neće sprečiti izbeglice da putuju, a da država za to mora biti spremna.

Foto: izbeglice u Preševu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *